2021. július 29. csütörtök >> Márta, Flóra  

 
       
   

Vendégkönyv

   
 

Ossza meg velünk Ön is élményeit, véleményét! >>

 

Bejegyzések száma: 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-100 | 101-108    Listázás: 71-80

Küldte: János

Budapest 

Kedves Márti! Én is nemrég jártam Mátrakeresztesen. Első pillanatban meglepődtem a változáson, mert régen a templomkerten keresztül haladt a sárga jelzés. Örömmel láttam azonban, hogy egy jó színvonalúnak ígérkező szálláslehetőség fog nyílni a régi kastély épületben. Sajnos tudomásul kell venni, hogy ez már nem a templom kert, hanem a leendő panzió kertje, így aztán valóban lekerítették. A patak azonban most is békésen folyik a közterületen és én nem láttam hogy le lett volna kerítve amikor ott jártam. A rozoga híd helyett épített új fahíd igazán impozáns. Megnéztem az új templomot is a falu közepén. Kívűlről modern, belűlről csodálatos, de mindenképpen otthonos környezetet teremt a helybéliek és a túristák számára egyaránt. A sárga jelzés most a Szél-Bükk patak jobb oldalán vezet felfelé, a fenyves mellett, balra a Szél-Bükk romantikus szakadéka. Lényegében nem nehezebb terep, mint az előző volt. A patakon harminc méterrel előbb, mint ahol a fahíd van, a beton hídon kell átmenni jobbra, de most már mutatja a sárga jelzés is. A tájékoztató táblán olvastam, és a képről is úgy tűnik, hogy kívülről szinte semmit sem fog változni a régi kőépület, remélem hamarosan belőlről is megnézhetjük az új szálláslehetőséget, mert a környék gyönyörű és számtalan szép túrára ad alkalmat. Én örülök hogy panzió lesz az épületből és nem hangos vagy züllött szórakozóhely, mert mégis csak évtizedekig templomként is szolgált. Az utóbbi időben nagyon kevesen jártak már oda és az állapota csak egyre romlott. Igaz hogy nem műemlék, de én a családommal gyakran járok arra és sajnáltam volna ha méltatlan sorsra jut, vagy egyszerűen az enyészet martaléka lesz. Számomra része ennek a csodálatos tájnak.

E-mail:

2008.02.07. 23:06


Küldte: moni

slovakia 

ök,köszönöm!

E-mail:

2008.02.06. 18:17


Küldte: szerkesztő

Kecskemét 

A bobpálya március végéig hétfőn zárva, keddtől csütörtökig 10-16 óra között, péntektől vasárnapig 10-17 órárig van nyitva. Szép napot Kápolnai Nagy Ágnes

2008.02.03. 23:30


Küldte: moni

slovakia 

arrol szeretnék érdeklődni, h a bobpálya egész évben működik-e?

E-mail: -

2008.02.03. 21:21


Küldte: Simon Péter

Gyöngyös 

Kedves Márti! Tudtommal a Hidegkúti turistaház üzemeltetője felújította/kijavította a sárga sáv jelzést Mátrakeresztesnél. Szombaton mindenesetre ott leszek náluk, tájékozódom, körülnézek Keresztesen is, és megírom, hogy mi a helyzet. Üdvözlettel Simon Péter elnök Kékes Turista Egyesület

2007.11.13. 18:26


Küldte: Márti

Csongrád 

Kedves Természetjáró,természetszeretők! Kedvenc kis településemen Mátrakeresztesen jártam nemrégiben,ahol legnagyobb felháborodásomra a régi vadászkastélyból átalakított templomot eladták,már tábla hirdeti,hogy 2008-ban már meg is nyit a benne épülő panzió.Egy patakon keresztül lehetett a templomhoz feljutni.A patakot,és a hidat kisajátították,kerítéssel vették körül,így teljesen elzárták a falutól az erdőt, a mögötte lévő hegyet.És ami a leginkább felháborít:az országos Sárga jelzésű turistaútvonal megközelíthetetlen,ugyanis az ő elzárt területükön lehetne eljutni pl. a Hidegkúti túristaházhoz,és sok más gyönyörű helyre.A patakon átjutni sem lehetséges.Hát mindent lehet?Hol is van akkor ez a túraútvonal? Magánkézben? Milyen megoldás lesz erre a helyzetre? Nem hiszem,hogy én lennék az egyedüli,akit felháborít ez a dolog. A patakon lévő híd már csak hozzájuk vezet.Már a patakon sem lehet átjutni,de a túristautat teljesen elzárták,így egyszerűen megközelíthetetlen. Hát akinek pénze van,annak mindent lehet?Egy ember érdeke felülmúlja a túrázók népes seregeinek igényét?Hát ezért dolgoznak a természetjárók,hogy magánház udvarán legyen felfestve a túrajelzés? Milyen megoldás van ennek a helyzetnek a megoldására ? Kérlek ,segítsetek !

E-mail:

2007.11.01. 16:31


Küldte: Budapesti fiatalok

Óbuda 

A Mátrát nem szabad kihagyni, nagyon csodálatos. Domoszlón (Mátra lábánál fekvő, csöndes, tiszta, szép falu)a Janesz vendégházban töltöttünk el egy felejthetetlen hétvégét. Lovas kocsikázás a faluban, bőséges, finom reggeli és vacsora, jóféle borok, pálinka, közvetlenség, kötetlen beszélgetések és rengeteg információ a környékbeli településekről, látnivalókról - ezeket mind köszönjük Vendéglátóinknak. Amit utólag sajnálunk: a két nap nagyon kevésnek bizonyult a környékbeli látnivalók végigjárására. Ezért már várjuk a lehetőséget a visszatérésre, hosszabb idő eltöltésére.

E-mail:

2007.10.02. 19:08


Küldte: Tóthné Baráth Mária

Vásárosnamény 

Ismét üzenem mindenkinek, hogy a Mátra vidéke csodálatos. Domoszlón volt szerencsénk újra megszállni /Janesz vendégház/ és a csemegeszőlő ünnepen résztvenni. Gratulálok, a szervezőknek, hogy ragaszkodtak a hagyományőrzéshez, és az árusok közé semmilyen bazár jellegü dolgot nem engedtek be. Külön köszönet a népi táncok és dallamok őrzőinek és ápolóinak a csodálatos napért.

E-mail:

2007.09.11. 20:42


Küldte: Csaba

Baja 

A Mátrát én is imádom. 38 éve járok a Mátrába, az utóbbi 5 évben évente többször is. Sajnálattal tapasztalom, hogy amerre túristautak nem, vagy csak elvétve vezetnek- pl. az északi oldali Szégyen parlag - jelentős erdőírtások történnek. Az esetleges pótlásokat követően aljnövényzet írtás nem történik, ezért pl. a Vöröskő kilátót és Nagybátonyt összekötő "S" jelzésű túristaút eltünik az áthatolhatattlan susnyásban. Mivel én a Mátra leg eldugottabb túristaútjait is felkeresem, bizton mondhatom, egyre általánosabb ez az állapot. Természetesen az ismert túristaközpontok környékén óvatosan bánnak az erdőírtással, de pl. Galyatető környékén is már jelentős fakitermelés történt. Gondolom kell a fa a "bio"tüzelőanyagokkal üzemelő erőművekbe. A másik észrevételem a tömegközlekedésre vonatkozik. Aki nem akar csak a szálláshelye környékén túrázni, illetve nem a gépkocsijához akar visszetérni egy kőrtúra után, annak igénybe kell vennie a Mátra volán járatait. Mivel a Mátrában található Nógrád megye és Heves megye határa, ez nem egyszerű feladat. Mátraszentimréből Pásztóra eljutni egy nap kétszer lehet, kora reggel és este. A Vörösmarty túristaháznál lehet átszállni Galyatető, illetve Parádsasvár irányába. Az csatlakozási lehetőségek itt is tragikusak. Ettől függetlenül természetesen szeretem a Mátrát, és minden szabadidőmet itt szeretném tölteni.

2007.09.02. 12:15


Küldte: Egy budapesti család

Budapestről 

Augusztus 13.tól,19.-ig jártuk javarészt a Mátrát és az Aggteleki részt, Mátrafüred, Répáshuta, Aggtelek, Szilvásvárad, majd ismét vissza Mátrafüredre, mindezt kerékpárral és a fent említett helyeken a kempingekben szálltunk meg családostúl. Mindenkinek merem ajánlani, mert az egész bejárt terület gyönyörű a kempingekben faházakat béreltünk, ami igen romantikus és egyéni varázsa van. Az emberek kedvesek, segítőkészek. Akinek hiányzik az ötvenes-hatvanas évek emberbarát hangulata az menjen el ezekre a tájara és megtapasztalja a fent említett időszak emberek közötti barátságát. A sok látnivaló mellett ajánlom mindenki figyelmébe a Tarnaszentmáriai kis templomot Árpád-kori!- nos hát mindenkinek jó túrázást. T.L.

E-mail:

2007.08.30. 17:46


Bejegyzések száma: 1-10 | 11-20 | 21-30 | 31-40 | 41-50 | 51-60 | 61-70 | 71-80 | 81-90 | 91-100 | 101-108    Listázás: 71-80   Háttérképek

   Képernyőpihentető

   Kérdőív a Mátráról

   Feliratkozás hírlevélre

 

Korábbi szavazások

 

Nyitó oldal   |   Oldaltérkép  |   Impresszum   >>   Utolsó frissítés: 2019.02.26.  <<   Lap teteje