2022. szeptember 24. szombat >> Gellért  

 
       
   

Települések >> Bükkszék

   
 

 

Története

Üdülőfalu a Bükk-hegység nyugati lábánál, a Pétervásári-dombságon, Egertől 20 km-re észak-nyugatra, a Tarna-völgyének peremén. A történelmi időket idéző helységet már a középkorban ismerték. 1275-ben említi oklevél Sceek névalakban. 1903-ig Szék néven szerepel. A falu feletti Borza-hegy egyedülálló körpanorámája minden évszakban felejthetetlen élményt nyújt. Diákcsoportoknak, családoknak kényelmes elhelyezést nyújt a strand közelében található ifjúsági tábor.

 

Látnivalók

 

Római katolikus templom

Műemléki látnivalói közül megtekintésre érdemes a torony nélküli Árpád templom gótikus, barokk és újkori átépítésekkel.

 

Strand

A bükkszéki fürdőben három gyógyvízzel töltött medence, valamint egy 1000 négyzetméteres feszített víztükrű édesvízi medence szolgálja a gyógyulni és pihenni vágyók kikapcsolódását. A fürdő 39-40 fokos hévízével 2500-3000 vendéget tud egyidőben fogadni. A fürdőhöz a településen táblák jelzik az utat, előtte kényelmesen parkolhatunk.

 

Salvus gyógyvíz

A ma 950 lakosú település ma elsősorban kedvező klímáját, világhírű Salvus gyógyvizét kihasználva igyekszik turisztikai központtá válni. Gyógyító hatású, az ország határain túl is ismert vizét Salvus néven palackozzák.

Vissza a térképhez >>


   Háttérképek

   Képernyőpihentető

   Kérdőív a Mátráról

   Feliratkozás hírlevélre

 

Korábbi szavazások

 

Nyitó oldal   |   Oldaltérkép  |   Impresszum   >>   Utolsó frissítés: 2019.02.26.  <<   Lap teteje