2024. február 23. péntek >> Alfréd  

 
       
   

Kaland >> Sziklamászás

   
 

 

Mátrai sziklamászás — a Mátra Jövője Turisztikai Egyesület ajánlásával

 

Helyszín: Mátrakeresztes (Csóka-kő, Bárány-kő) vagy a Mátrafüredhez közeli Pálosvörösmart (Holló-kő).

 

Program: A Mátrában 15-20 m magas andezit sziklákon tehetjük próbára képességeinket, bátorságunkat. A sziklamászás tapasztalt, szikla- és hegymászásban járatos személyek biztosítása, felügyelete mellett történik. A szükséges felszerelést biztosítjuk, végig kötélbiztosítást alkalmazunk! A nap során ismertetésre kerülnek a sziklamászás fortélyai. Megismerkedhetünk az alapvető csomókkal, a biztosítás, ereszkedés mikéntjével, valamint természetesen magával a sziklamászás technikájával. Igény szerint kipróbálhatnak egy új extrém sportot, a slacklinet, ami nem más, mint egy, a földközelben kifeszített hevederen történő egyensúlyozás, „kötéltánc”. A program túrával is kiegészíthető.

 

Ár: 2.500 Ft/fő. Minimális létszám 4 fő! Mátra kártyával 10% kedvezmény.

Az ár tartalmazza a felszerelést, a mászás programját, a túravezetést. Nem tartalmazza az utazás, étkezés költségeit!

Nagyobb létszám esetén (min. 10 fő) az ár megegyezés szerint történik.

 

Jelentkezés: Keresztesi Koppány, tel.: 20/587-7144,

 

A sziklák megközelítése:

  • Amennyiben túra nélkül igénylik a programot, akkor találkozó a mátrakeresztesi Óvár Borozó előtt, az előre egyeztetett időpontban.
  • Túra esetén találkozó Mátraszentistvánban, v. Mátraszentimrén. A túra Ágasvár érintésével, vagy a Csörgő-patakon keresztül vezet a sziklákhoz (táv kb. 8 km). Visszaút vagy gyalog, vagy busszal.
  • Holló-kői sziklamászás esetén a pálosvörösmarti templomnál van a találkozó, onnan 2 km-re vannak a sziklák.
  • Túra esetén Mátrafüreden találkozunk, és onnan indulunk a sziklákhoz (táv kb. 5 km). Visszaút vagy gyalog vagy busszal.

 

Tippek: Mindenképp ajánlott kényelmes sportos ruhában jönni, olyanba, amit nem kell félteni. Cipőnek megfelelő a tornaórákon használt „simicipő”, vagy a már elnyűtt sportcipő. Nyilván egy napi mászástól még nem fog elkopni a ruházat, de nem árt, ha nem a legdrágább márkás holmiban mászunk. A napi élelem mellett fontos, hogy legalább 1 liter vizet vigyünk fejenként.  

 


   Háttérképek

   Képernyőpihentető

   Kérdőív a Mátráról

   Feliratkozás hírlevélre

 

Korábbi szavazások

 

Nyitó oldal   |   Oldaltérkép  |   Impresszum   >>   Utolsó frissítés: 2019.02.26.  <<   Lap teteje