2022. szeptember 24. szombat >> Gellért  

 
       
   

Kaland >> Segway

   
 

 

Hegyi Sportok Bázisa a mátrafüredi buszváróterem helyén

 

Új élet költözött a korábban elhanyagolt és jobb sorsra érdemes buszváróterembe Mátrafüreden. Májusban megnyílt a Hegyi Sportok Bázisa, mely a település frekventált helyén nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy központja és mozgatója legyen a helyi turizmusnak. A Mátra Túrakerékpár és Segway Klub jóvoltából megújult épületben hiánypótló tevékenység zajlik. A gyönyörűen és ízlésesen kialakított, minden pontjában a természetességre fókuszáló üzlet Magyarországi viszonylatban egyedi szolgáltatásokat nyújt.

 

A terepsegway-túrázás mellett itt nyílt meg az öreg kontinens első GEPIDA tesztcentere, mely a cég legújabb kerékpárjainak bérlésére, vásárlására nyújt lehetőséget. A Bázis ad otthont a PegPerego elektromos kisautóinak, hiszen próbaüzemet tart fenn. A tervek szerint a buszmegálló melletti jelenleg kihasználatlan területen speciális KRESZ terepasztal épül, melynek kivitelezésében az egyesület lelkes aktivistái oroszlánrészt vállalnak. A terepasztal a környék nevezetességeit felvonultató makett is egyben, ahol különféle közlekedésbiztonsági szituációkat lehet gyakorolni.

A Hegyi Sportok Bázisa üzletében, nem csak megvásárolni lehet a kiegészítő túrafelszereléseket; extrém időpontokban is igénybe lehet venni a kerékpárszervizt, vagy a mosatási szolgáltatást.

Az egyesület a bajba jutott kerékpárosoknak is segít, hisz egyedülálló hegyi mentőcsapattal rendelkezik. Telefonos segítségkérés esetén azonnal meg tudja kezdeni a bajbajutottak mentését. A Bázis mindezen szolgáltatásokon felül turistáknak szánt információs központként is üzemel. A bolt előtt található a www.gyongyosmatra.hu új portál-rendszer egyik touchinfo pontja, ami érintőképernyő segítségével on-line módon segít az erre járóknak éjjel nappal a tájékozódásban akár programokról, akár szálláshelyekről van szó.

Az egyesület tagjai várják azok jelentkezését, akik szeretnének akár szállásadóként, étterem-tulajdonosként, vagy bármely más a turisztikához kapcsolható szolgáltatásukkal az információs rendszerbe kerülni.

Bővebben: www.matratura.hu

 

Egyedülálló új élménylehetőségek a Mátrában!

 

Segway

Magyarországon csak itt lehet kipróbálni a segwayt. Szabadság, élmény, csúcstechnika — mindez együtt egyetlen segway off-road túráin. Próbáld ki te is, milyen érzés szárazon síelni! A kezdőket és a kisgyermekes családokat élmény-, a bátrabbakat vadontúrák várják öt új túraútvonalon. Segwayezés közben kincset kereshetsz és romantikázhatsz is, sőt még a gyerekeket sem kell otthon hagynod.

Irány a Mátra, kalandra fel!

Információ: www.matrasegway.hu

 

Gurulj, száguldj, landolj! Magyarország leghosszabb ROLLER pályája a Mátrában

Egyedülálló erdei ösvénypályán próbálhatják ki az extrém, hajmeresztő vagány downhillezést 3 különböző eszközzel a kalandra vágyók.
Itt nem az a lényeg, hogyan jutunk fel a hegyre, hanem az, hogyan jutunk le!
Az első élmény megrázó, a második felkavaró, a harmadik már szenvedély.

 

A most épített, 7 km hosszú, a Kékes aljától Mátrafüredig tartó 650 méter szintkülönbségre tervezett, 4-6 méter széles pálya, Magyarország első LEJTŐ (Downhill) pályája. A downhillezés igazán az őrültek sportja.  A Mátra Túrakerékpár és Segway Klub sportegyesület tagjai azonban nem elégszenek meg ennyivel.

A pályán alpesi vidámság keríti hatalmába mindazokat, akik kipróbálják a montaincartokat, vagy a monsterrollereket.

A montaincart egy új fejlesztésű, mókás eszköz, ami lehetővé teszi, hogy egész évben szánkózhassunk függetlenül attól, hogy épp van-e hó, vagy nincs.  Az ergonomikus üléskialakítás lehetővé teszi, hogy mi csak a sebesség élvezetére koncentrálhassunk. A kiváló minőségű egyedi tervezésű ultrabiztonságos és élvezetes új "fun" még Európában is egyedülállóan csak itt a Mátrában próbálható ki.

Ausztria és Szlovénia után Magyarországon a rollerek új generációja, a hegyi túrák egyedülálló új lehetősége, a monsterroller. A Monsterrollert a hagyományos rollerektől leginkább az erős hátsó és első fék, illetve a nagy ballonos kerék különbözteti meg. Főképp lejtőkön, lankás vidéken használatosak és már 8 éves kortól használhatják a gyerekek is. A vadregényes és egyedülálló hegyi sport az egész családnak új típusú és tartalmas szórakozást kínál az év minden napján.

A mátrafüredi Hegyi Sportok Bázisa által kínált élményben igazán topon lehet mindenki még akkor is, amikor már leszáguldott a lejtőn. A felturbózott andrenalin ugyanis nem hagy letargiába esni senkit sem. Megszűnik a külvilág és csak a lejtő van, meg a szenvedély az újabb száguldásra. Közben azért látható, hogy a pálya csúcs, de körülötte semmi sem mesterséges.

Ez nem egy mátrix, ez a Mátra!

 

Mountaincart — a svájci élmény

A montaincart egy új fejlesztésű, mókás eszköz, ami lehetővé teszi, hogy egész évben szánkózhassunk függetlenül attól, hogy épp van-e hó, vagy nincs.  Az ergonómikus üléskialakítás lehetővé teszi, hogy mi csak a sebesség élvezetére koncentrálhassunk. A  kiváló minőségű egyedi tervezésű ultrabiztonságos és élvezetes új fun még Európában is egyedülállóan csak itt a Mátrában próbálható ki. A 6 km hosszú pályán, mely Kékestetőtől Mátrafüredig tart, igazán élvezet egy ilyen eszközt használni.  3 kerék, ülve száguldás, csak fék, semmi pedál, végig lejtő és kaland. A fékek nem egyszerre működnek, hanem külön a balt és külön a jobbat tudjuk használni ezért a trükkök és farolások tárháza kifogyhatatlan variációs lehetőségeket tartogat számunkra a vadonban.  A legújabb őrület, mely már 8 éves kortól 99-ig használható minden korosztálynak egyedi meglepetéseket tartogat.

 

Bővebb információ www.matratura.hu Telefonon Ocela Tibor ad részletes felvilágosítást a 20/443-4444-es telefonszámon, vagy az info@matratura.hu e-mail címen.

 


 


   Háttérképek

   Képernyőpihentető

   Kérdőív a Mátráról

   Feliratkozás hírlevélre

 

Korábbi szavazások

 

Nyitó oldal   |   Oldaltérkép  |   Impresszum   >>   Utolsó frissítés: 2019.02.26.  <<   Lap teteje