2022. szeptember 24. szombat >> Gellért  

 
       
   

Szabadidő >> Lovaglás

   
 

 

Fényes Major Lovastanya — Parádsasvár | Darnói Lovastanya és Jurtaszálló — Sirok
Diana lovasudvar — Gyöngyössolymos | Kisfüzesi Lovasudvar
Nagyrédei Lovasudvar | Sidi Lovastanya — Pásztó

 

Fényes Major Lovastanya — Parádsasvár

A hajdani romos tsz istálló helyén a Károlyiak építésze, Ybl Miklós emlékéhez méltó lovas tanya készült el a 32 hektáros, részben erdős, részben legelős területen. A lovastanya a Károlyi kastélytól 30 perces sétaútra található. Az állatsimogatóban szamár, kis csacsi, bivaly, szürke marha, kecske, kis gidák, racka juh található, no meg Bogáncs, a puli. A lipicai és magyar félvér lovakhoz tartozó „járműparkot” uradalmi hintó, társas kocsi, lovasszán alkotja.

A Fényes Major Lovastanya a klasszikus lovas sportokon — lovaglás száron, karámban, haladóknak terepen, szamaragolás, — túl lehetőséget biztosít, hogy társas kocsival meglátogassuk a környéket.

 

Darnói Lovastanya és Jurtaszálló— Sirok

Erdei környezetben található a 17 hektáron elterülő lovastanya, szálláslehetőséggel együtt. A jurták a sátor, illetve a kőház közül mindenki megtalálhatja a számára ideális szálláshelyet. Lóval érkező vendégeket a gyakorló lovaspálya, túralovaglás várja. Emellett kocsizás, pónilovazás, gyerekeknek szamárháton való séta is szerepel a kínálatban.

 

Diana lovasudvar — Gyöngyössolymos

A Mátra lábánál, Gyöngyössolymoson 20 éve működő Diana lovasudvar várja a lovaglást kedvelőket. A tudásszintnek megfelelő színvonalas oktatás során az érdeklődők a lovagláson túl a lóval való foglalkozást, szemléletet és életformát is megismerhetik. Nyaranta bentlakásos lovastábor, a tanév szüneteiben napközis jellegű intenzív oktatás folyik, melyre egyénileg és csoportosan is lehet jelentkezni. Hétvégenként igény és gyakorlottság szerint hosszabb-rövidebb tereptúrán vehetnek részt az idelátogatók. Családi kirándulás célpontjának valamint osztálykirándulások egy állomásának is kiválóan megfelel. 5-10 fő jelentkezése esetén hosszú hétvégés lovastúrán vehetnek részt. Szállást, teljes ellátást biztosítanak a Mátra lábánál Gyöngyössolymoson működő Diana lovasudvar szervezésében.

Információ: Kuncsik István és családja, 30/255-4247

 

Kisfüzesi Lovasudvar

A lovasudvar egy és több többnapos túrákat is szervez. Az egyik legnépszerűbb a recski Búzás-völgyi-tó körbelovaglása. A több napos programban szerepel még a siroki vár, ahol a résztvevők piknikelnek a vár tövében. A gyermektáborokban angol nyelvoktatással és igény szerint úszásoktatással egészítik ki a napi lovaglást

Információ: 20/512-0252

 

Nagyrédei Lovasudvar

A gyerekek pónilovagolhatnak, a haladók nyeregben ülhetik meg a nemes, fajtiszta lovakat. Aki nem tud még lovagolni, megtanulhatja az lovasiskolában.

Információ: Fehér András 30/938-6232

 

Sidi Lovastanya — Pásztó

A lovastanya barátságos lovain mindenki könnyedén megtanulhat lovagolni. A túralovaglás keretében a Mátra és a Cserhát változatos domborzatát, növény- és állatvilágát lehet megismerni.

Információ: Sidi Ákos 35/376-007, 20/962-5034

 


   Háttérképek

   Képernyőpihentető

   Kérdőív a Mátráról

   Feliratkozás hírlevélre

 

Korábbi szavazások

 

Nyitó oldal   |   Oldaltérkép  |   Impresszum   >>   Utolsó frissítés: 2019.02.26.  <<   Lap teteje