2024. július 20. szombat >> Illés  

 
       
   

Szabadidő >> Horgászat

   
 

 

Domoszlói-tó | Hasznosi-víztározó | Maconkai-víztározó | Markazi-tó
Nagyrédei-tó | Recski Búzás-völgyi-víztározó

 

Domoszlói-tó

Domoszlói-tóA Domoszlói-tó a Tarjánka-patak vízfolyásával egyezően haladva érhető el. Az 54 hektáros vízfelületű mesterségesen kialakított tó a horgászok paradicsoma. A kristálytiszta vizű tóba havonta telepítenek halakat. A tóban található halak: ponty, csuka, süllő, amúr, kárász, keszeg. harcsa, balin. A domoszlói tavon csónakból is lehet horgászni. Természetesen lehetőség van éjszakai horgászásra is. A tó partján lehetőség nyílik sátrazásra is. A Mátrában egyedülálló módon vizesblokk áll a kempingezők részére. Lakókocsit is lehet bérelni éjszakai menedékként. A nagyon szép környezetben található tó partján esőbeálló, nyársaló hely teszi teljessé a kikapcsolódást.

Információ: 70/385-0476

 

Hasznosi-víztározó

Hasznosi-víztározóMagyarország egyik legtisztább vizű tavát a Kövecses-patak táplálja. Az Ágasvár az Óvár és a Nyikom lábánál épített mesterséges víztározó gyönyörű környezetben fekszik. Első látásra lenyűgöző monstrum benyomását kelti, főként a tipikus, magashegyekre jellemző tornyos, beton völgyzárógátas jellegével. 1973-1986 között építették. A tó legmélyebb pontja több mint 20 méter, átlagos mélysége 15 méter. A tó víztükrének területe 23 hektár, térfogata 2 millió köbméter. Éjszakai horgászatra is van lehetőség minden második hétvégén. A tóban található halak: ponty, keszegfélék, tavi pisztráng, süllő, csuka, harcsa.

Információ: Hasznos, Alkotmány út 97/a. Telefon: 30/402-0753

 

Maconkai-víztározó

Nógrád megye legnagyobb felületű állóvize, a Mátra hegység lábainál a 65 hektáron elterülő Maconkai-víztározó. Országosan elismert a horgászturizmus területén, köszönhetően impozáns halbőségének és csodálatos környezetének. Nem véletlen, hogy ma már horgászparadicsomként ismerik a területet, az elmúlt években több mint 200 millió forintos fejlesztést hajtottak itt végre. A tóban található halak: ponty, dévérkeszeg, amúr, süllő, csuka, ezüstkárász, sügér, compó, harcsa, bodorka, karikakeszeg, busa, veresszárnyú keszeg, márna, aranykárász, kecsege, fekete sügér, domolykó, kősüllő, angolna.

Információ: 32/355-077

 

Markazi-tó

Markazi-tó

A Mátrai Erőmű Rt. víztározója elsősorban ipari célokat szolgál, de az erőmű egyesületein keresztül jóléti hasznosítás is biztosított. Így horgászni, csónakázni, vitorlázni, szörfözni lehet a tavon. A tó felülete 154 hektár, 8,7 millió köbméter vizet tárol, legnagyobb mélysége 14-15 m. Kedvezően befolyásolja a mikroklímát, így a körülötte lévő mezőgazdasági termelést, köztük a szőlőművelést is.

Információ: 37/363-612 (Polgármesteri hivatal)

 

Nagyrédei-tó

A településtől mintegy egy kilométerre található a 20 hektár kiterjedésű Nagyrédei-tó. A mesterséges víztározó legmélyebb pontja is alig két méter. A tavon a nappali horgászás mellett hétvégente éjszakai horgászásra is lehetőség nyílik.

Információ: Nagyrédei Horgász Egyesület

 

Recski Búzás-völgyi-víztározó

A Búzás-völgyi-víztározóSzajla felé induló úton a lakott területtől néhány száz méter megtétele után jut el a kiránduló a Búzás-völgyi-tóhoz, melynek vízfelülete 54 hektár. Az odavezető út legmagasabb pontjáról csodálatos kilátás nyílik a településre és a Kékes távoli csúcsára, másik irányban pedig elénk tárul a tó és a közeli víkendházak színes tarkasága. A természetes élővizekben élő szinte valamennyi halfajta megtalálható itt. A szép környezet pihenni csábít, de országos horgászengedély és napijegy birtokában bárki kedvére horgászhat. A tó gyalogosan és járművel is körbejárható, a 8 km-es út egy része aszfaltozott.

 


   Háttérképek

   Képernyőpihentető

   Kérdőív a Mátráról

   Feliratkozás hírlevélre

 

Korábbi szavazások

 

Nyitó oldal   |   Oldaltérkép  |   Impresszum   >>   Utolsó frissítés: 2019.02.26.  <<   Lap teteje