2022. szeptember 24. szombat >> Gellért  

 
       
   

Információk >> Turisztikai egyesületek

   
 

 

Hanák Kolos Turistaegyesület

A gyöngyösi Hanák Kolos Turistaegyesület 1992-ben alakult. Tagjai a gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium tanárai és volt diákjai. Tevékenységi körük: gyalogos túrák, magashegyi túrák, barlangtúrák, vízitúrák, raftingtúrák, teljesítménytúrák, tanfolyamok szervezése. A Mátrabérc Teljesítménytúrát 1987 óta szervezi a Hanák Kolos Turistaegyesület és a Hatvani Polgármesteri Hivatal. Az elmúlt évek során Magyarország egyik leglátogatottabb teljesítménytúrája lett. A túra résztávján (a Kékes — Szurdokpüspöki szakaszon) a Mátrabérccel egyidőben 1991 óta rendezik meg a Hanák Kolos Teljesítménytúrát, valamint 2005 óta a Galyatető — Szurdokpüspöki szakaszon a Muzsla Teljesítménytúrát.

Információ: 3200 Gyöngyös, Kossuth út 33.

E-mail: Molnár Tamás (mota@berze-nagy.sulinet.hu)

 

Hérics Természetjáró és Turisztikai Sportegyesület

1989-ben alakult a szakosztály, ma már egyesületként folytatják tevékenységüket Rózsaszentmártonban. Gyakran megmásszák a Somlyót (397 m), hiszen tavasszal hérics virágok tarkítják, szépítik a dombtetőt. A túraútvonalukból soha nem hagyják ki a Széles-kő nevű gyönyörű bányatavat, mely lehetőségeket biztosít a kempingezők számára. Az útvonal végén a Nagyvölgyi Tarcódi pincesoron a gazdák szívesen kínálgatják boraikkal az erre látogatókat. Az egyesület a gyalogtúrák rajongója, hiszen ez életkoról, nemtől függetlenül élvezhető és gyakorolható.

HÉRICS TTSE Rózsaszentmárton, Bányász út 10.

Elnök: Rózsa Attila
3033 Rózsaszentmárton, Bányász út 6.

Tel.: 70/611-18-16

Titkár: Molnár Zsolt
3033 Rózsaszentmárton, Arany János út 29.
Tel.: 70/596-77-76

E-mail: hericsttse@gmail.com Web: www.herics.hu

 

Kékes Turista Egyesület

A 2000-ben alakult egyesület a mátrai turista utak őrzője és karbantartója. Évek óta ők újítják fel a Mátra turistajelzéseit, emellett számos érdekes programmal várják a túrázókat és a természetet kedvelőket. Évente több alkalommal — helyi önkormányzatokkal összefogva — szervezik meg a Tiszta Mátráért hulladékgyűjtő akciót. A Rákóczi jelvényszerző mozgalmuk Gyöngyösről Parádsasvárra visz a sárga jelzésen. A túra szabadon teljesíthető, akár több részletben is. Ehhez igazolófüzet a gyöngyösi Tourinform irodában is beszerezhető.

Információ: Simon Péter

3200 Gyöngyös, Kolping ház

 

Mátraderecske Idegenforgalmáért Egyesület

Az eqgyesület bőséges szálláskínálattal várja a vendégeket, az egyszerűbb magánszállástól a panzióig mindenki megtalálhatja a számára ideális lehetőséget. A településre látogatóknak előzetes bejelentkezés alapján fél- és egész napos programokat ajánlanak

Falunéző séta: Mofetta, Népművészeti Ház és Palóc Információs Központ, Palóc magángyűjtemény, Katolikus templom.

Palóc gasztronómia: hagyományos palóc és vadételek készítése és fogyasztása a Két vándor fogadóban. Palóc ételek a Kemencés vendégházban. Nánicka és mackó sütése a vendégek részvételével.

Információ: 3246 Mátraderecske, Kossuth u. 70.

Tel.: 36/476-053, 30/409-1854

E-mail: mie20011@freemail.hu

 

Nagyrédei Turisztikai Egyesület

A turisztikai egyesület felvilágosítást ad a település látnivalóiról, állandó rendezvényeiről. A nagyrédei pincesoron egész évben várják a vendégeket. A kecskefarmon pedig igény szerint kemencében sült gidahúst és házicipót is készítenek.

Információ: Paulik Tibor

Nagyréde, Fő út 4.

Tel.: 37/373-772, 70/212-6839

E-mail: t.bor@t-online.hu

 

Nánai Sólymos Vitézek Történelmi Hagyományőrző Színjátszó és Haditorna Egyesület

Az egyesület 2003-tól működik ebben a formában. Azzal a céllal alakult, hogy a régi korok hagyományait, elsősorban a török-hajdú kort széles rétegek számára bemutassák, illetve azt a haditorna és a színjátszás eszközeivel elérhető közelségbe hozzák. Mindehhez a Kisnánán található várrom adta lehetőségeket használják. Fontos feladatuk a községi rendezvényeken való megjelenés (várjáték, Orbán-nap, óvodai és iskolai rendezvények rendhagyó történelemóra) ahol az egyesület saját szerzője által írt színjátékokkal, haditorna bemutatókkal, a kor fegyvereinek ruházatának bemutatásával igyekeznek az általuk képviselt értékeket közvetíteni. Az egyesületen belül mindannyian foglalkoznak a korhoz illetve tevékenységhez kapcsolódó valamilyen tevékenységgel (faragás, kovácsolás, gyöngyözés, bőrözés, íjászat, hastánc, színjátszás).

Web: www.kisnana.hu

 

Nyikom Hegyisport és Természetvédő Klub

Sportolási lehetőségek: sárkányrepülés, siklóernyőzés, paintball, pilótaképzés. Legújabb kezdeményezésük a mátraszentimrei paintball pálya létrehozása.

Információ: Sándor István

3060 Pásztó, Régivásártér út 28.

Tel.: 32/460-152, 30/6575-293

E-mail: nyikom@profinter.hu

 

Parádi Idegenforgalmi Egyesület

Szálláslehetőségek ajánlása, programszervezés várja az érdeklődőket. Az egyesület központja a Parádi Kisvendéglő, ahol immár hagyomány a februári disznóvágás és pörzsölés, majd a toros reggelit a sertés feldolgozása követi. Az esti vacsoráig pedig a vendégek választhatnak, végig követik a disznóvágás minden fázisát, vagy az esti vacsoráig a környék nevezetességeivel ismerkednek

Információ: 3240 Parád, Kossuth u. 234.

Tel.: 36/364-831, 30/955-9925

 

Siroki Idegenforgalmi és Turisztikai Egyesület

Az egyesület szállás- és programlehetőségekkel várja a Sirokba érkezőket. A környék különleges természeti értékeiről (Nyírjes-tó, Barát és Apáca sziklák), kedvező kikapcsolódási lehetőségeiről (Kút-völgyi szabadidőpark), néprajzi és kulturális emlékeiről (Tájház, barlanglakások, Borics Pál kőszobrász kiállítása) szívesen ad tájékoztatást az egyesület. A hagyományos Siroki várnapok programjairól részletes felvilágosítás kérhető.

Információ: Kárpáti Endre
3332 Sirok, Dobó utca 6.

Tel.: 36/361-285, 30/581-3330, Fax: 36/561-037

E-mail: karpatiendre@t-online.hu

Web: www.sirok.hu

 


   Háttérképek

   Képernyőpihentető

   Kérdőív a Mátráról

   Feliratkozás hírlevélre

 

Korábbi szavazások

 

Nyitó oldal   |   Oldaltérkép  |   Impresszum   >>   Utolsó frissítés: 2019.02.26.  <<   Lap teteje