2024. február 24. szombat >> Mátyás  

 
       
   

Gyógyturizmus >> Aqua Oxigén Plusz

   
 

Aqua oxigén plusz | Aqua magnézium plussz | Aqua kalcium plusz

 

Aqua oxigén plusz

Oxigénnel dúsított ivóvíz

A mátrai forrásvizekből készült Aqua Oxigén Plusz oxigénnel dúsított ivóvíz hétszer több oxigént tartalmaz az egyéb palackozott vizek és üdítő italok oxigén tartalmához képest. A módszer titka abban áll, hogy az ivóvizet kombinálják az oxigénnel, két létfontosságú elemet vegyítve össze.

A természetes mátrai források összegyűjtött vizét egészségügyi tisztaságú molekuláris oxigénnel dúsítják. Az eljárás során ionfizikai kötés alakul ki a víz és az oxigénmolekulák között. A szervezetben különböző okokból adódóan (környezeti ártalmak, életkor, helytelen életmód) a vér oxigénszintje a kívánatos szint alatt marad. Ilyen esetekben a tüdőn keresztül történő légzéssel az oxigénadósság nem szüntethető meg. A megivott oxigéndús vízből a molekuláris oxigén a gyomor- és bélnyálkahártyán keresztül felszívódva a véráramon keresztül jut a szövetekbe, izmokba, valamint a létfontosságú szervekbe (szív, máj, agy ...stb.) Kedvező hatását úgy fejti ki, hogy rövid idő alatt megszünteti a vér és az előbbiekben említett létfontosságú szervek oxigénhiányát, ezáltal csökkenti, oldja a fizikai és szellemi fáradtságot, kedvezően befolyásolja a keringési és emésztési zavarokat. Mivel az oxigénnel dúsított víz serkenti a sejtek anyagcseréjét, segítséget jelenthet a fölös kilóktól való megszabadulásnál.

Sportolókon végzett kísérletek szerint az oxigénnel dúsított forrásvíz növelte a vizsgáltak teljesítőképességét, csökkentette a terhelés maximumában mért pulzusszámot, a teljesítmény növekedése ellenére a vér tejsavszintje mérséklődött. Kamionsofőrök állításai szerint a vezetés közben rendszeresen fogyasztott oxigéndús víz hatására figyelemösszpontosító képességük növekszik, hosszabb utat képesek megtenni pihenés nélkül, kevésbé fáradtnak érzik magukat.  Mindezek a kedvező élettani hatások akkor lépnek fel, ha rendszeresen, lehetőleg naponta iszunk megfelelő mennyiségű oxigénnel dúsított vizet, amelynek semmilyen káros mellékhatása nincs, nem doppingszer, és mennyiségi korlátozás nélkül fogyasztható. Az Aqua Oxigén Plusz oxigénnel dúsított ivóvíz tartalmazza a maximális oxigén mennyiséget, amit a víz fizikailag képes elnyelni.

 

Aqua magnézium plussz

magnéziummal dúsított enyhén szénsavas ivóvíz

A mátrai forrásvizekből készült, magnéziummal dúsított ivóvíz fogyasztásával könnyen biztosíthatja napi magnézium szükségletét. A magnézium a szervezet számára létfontosságú ásvány. A felnőtt szervezet napi magnézium igénye 300-350 mg, a serdülőké 400 mg. Terhes és szoptató nőknél átlagosan 450 mg az ajánlott napi bevitel. A magnéziumnak igen sok szerepe van a szervezet működésének fenntartásában, több mint 300 enzim aktivátora, ráadásul újabb vizsgálatok azt igazolták, hogy kielégítő magnézium bevitel csökkenti a 2. típusú cukorbaj kialakulásának kockázatát.

A magnézium a fehérje és szénhidrát anyagcsere fontos eleme, nélkülözhetetlen az izmok működéséhez, beleértve a szívizmot is, továbbá fontos szerepet játszik a csontok felépítésében. (A szervezetben tárolt magnézium 60 %-a a csontban, 39%-a a harántcsíkolt izomban, májban és vörösvértestekben helyezkedik el.) Magnézium szükséges a zavartalan ingerület-átvezetéshez, a vérnyomás szabályozásához, valamint vízhajtó kezelés során, illetve hasmenés és felszívódási zavar következtében kialakuló fokozott magnéziumvesztés pótlására. Ezen kívül magnézium kiegészítésre van szüksége a rendszeres alkoholfogyasztóknak, terhes nőknek. 

 

A magnéziumhiány esetén:

  • a szív- és érrendszerben: szapora pulzus, vérnyomás növekedés, ritmuszavarok következhetnek be,
  • az izomrendszerben: izomrángás, izomgörcsök, izomfájdalom, pillanatnyi végtagmerevedés jelentkezhet,
  • az emésztőrendszerben: hányinger, hányás, gyomorürülési zavar, rosszullét,
  • az idegrendszerben: migrén, depresszió, a bőrben égő szúró érzés fordulhat elő,
  • a szülészetben: méhizom összehúzódás fokozódása, lepénykeringés csökkenése léphet fel, nagyobb a vetélési és koraszülési rizikó, nagyobb a méhen belüli magzati fejlődés zavarának veszélye.

Nem használható:
Veseelégtelenség esetén

Főbb oldott alkotóelemek:

Magnézium (Mg2+):

520 mg/l

Nátrium (Na+):

10 mg/l

Kalcium (Ca2+):

60 mg/l

Hidrogénkarbonát (HCO3):

1372 mg/l

Összes alkotóelem:

2050 mg/l

 

Aqua kalcium plussz

kalciummal dúsított enyhén szénsavas ivóvíz

A mátrai forrásvizekből készült kalciummal dúsított ivóvíz tökéletes kiegészítője a napi élelmiszerrel szervezetbe juttatott kalcium mennyiségnek A kalcium a szervezet számára létfontosságú ásvány. Kalcium szükséges csontképzéshez, fogak fejlődéséhez, ingerlékenység esetén. Fontos szerepet játszik továbbá az izomműködés szabályozásában, véralvadásban, egyes enzimek működésében, különböző membránok épségének fenntartásában, de számos vizsgálat úgy találta, hogy az alacsony kalciumbevitel is szerepet játszik a magas vérnyomás kialakulásában.

 

Napi kalcium szükséglet az életkor függvényében:

  • Kisgyermek 800 mg
  • 11-18 éves korban 1000-1200 mg
  • Felnőtt 800 mg
  • Terhesség alatt 1200 mg
  • Szoptatás alatt 1200 mg

 

Főbb oldott alkotóelemek:

Magnézium (Mg2+):

30 mg/l

Nátrium (Na+):

11 mg/l

Kalcium (Ca2+):

480 mg/l

Hidrogénkarbonát (HCO3):

1480 mg/l

Összes alkotóelem:

2001 mg/l

Forrás: www.medaqua.hu

 


   Háttérképek

   Képernyőpihentető

   Kérdőív a Mátráról

   Feliratkozás hírlevélre

 

Korábbi szavazások

 

Nyitó oldal   |   Oldaltérkép  |   Impresszum   >>   Utolsó frissítés: 2019.02.26.  <<   Lap teteje